Salam....
Cepatnya masa berlalu....pejam celik, pejam celik
dah nk hampir setahun....esok dah Raya Haji...
raya haji tahun ni rasenya tak dapat balik kampung sebab buat ibadah korban
ngan kakitangan kat pejabat je....
tapi...x tahu ler kalau2 last minit atau lepas korban esok
bergantung pada my hubby ler sebab biasanya kalau dia rase nak balik,
dia dah x kira....balik je wpun sekejap....nk rase suasana kampung katanya...
ngan kakitangan kat pejabat je....
tapi...x tahu ler kalau2 last minit atau lepas korban esok
bergantung pada my hubby ler sebab biasanya kalau dia rase nak balik,
dia dah x kira....balik je wpun sekejap....nk rase suasana kampung katanya...
Petang tadi lepas kerja pergi ambik abang si amirrul kat sekolah...
malam ni masak simple2 jelah sebab nak bawak budak2 ni kuar jalan dan cari barang sikit
so, sebab dah lama x masak udang, abang si amirrul ni pulak balik rumah,
goreng je udang feveret dia...
500gm udang putih besar
200gm bunga kobis
3 ulas bawang merah - dikisar
2 ulas bawang putih - dikisar
1/2 biji bawang besar - dihiris
1 biji bawang besar - dihiris
1 sudu sos tiram
3 sudu sos thai
garam secukup rasa
serbuk perasa
Cara-cara:
udang dan bunga kobis dicelur kemudian di tos. Tumiskan bawang merah dan bawang putih
yang dikisar sehingga naik bau. Masukkan udang dan sedikit air rebusan udang. Gaul dan masukkan sos tiram. Kemudian, masukkan sos thai, bunga kobis, garam secukup rasa dan serbuk perasa.
masak dalam 2 minit, kemudian, masukkan bawang besar dan lada besar yang telah dipotong.
Dah siap...boleh lah try. ni resepi orang bekerja macam aku nih...simple, sedap dan cepat...hikhikhikhik
goreng je udang feveret dia...
nak masak nih simple jek....
Bahan-bahan:
500gm udang putih besar
200gm bunga kobis
3 ulas bawang merah - dikisar
2 ulas bawang putih - dikisar
1/2 biji bawang besar - dihiris
1 biji bawang besar - dihiris
1 sudu sos tiram
3 sudu sos thai
garam secukup rasa
serbuk perasa
Cara-cara:
udang dan bunga kobis dicelur kemudian di tos. Tumiskan bawang merah dan bawang putih
yang dikisar sehingga naik bau. Masukkan udang dan sedikit air rebusan udang. Gaul dan masukkan sos tiram. Kemudian, masukkan sos thai, bunga kobis, garam secukup rasa dan serbuk perasa.
masak dalam 2 minit, kemudian, masukkan bawang besar dan lada besar yang telah dipotong.
Dah siap...boleh lah try. ni resepi orang bekerja macam aku nih...simple, sedap dan cepat...hikhikhikhik
Tiada ulasan:
Catat Ulasan