SAHABAT ALAM MAYA

Isnin, 27 Februari 2012

JANGAN JADI PEMALAS

ASSALAMUALAIKUM..


Rasenya dah agak lama aku x membebel dalam blog ni. 
So, hari ni aku nk membebel sikit pasal orang2 kita nih. Sebenarnya lebih buat "kawan" aku yang sorang nih..
Yelah, mana tidaknya, kalau kita tahu yang kita ni memang tak boleh kerja dengan orang,
makanya ambil lah peluang buat kerja di rumah. Buatlah apa sahaja asalkan halal, mengasuh anak orang ke, mengajar tuisyen ke, upah dobi ke, memasak ke, upah lipat baju ke, ambillah apa sahaja.
Jangan bagi alasan tak ada kerja. Jangan jadi pemalas.

kalau rasa kita ni mengidam nak beli emas beso lengan, carilah kerja sikit
jangan tahu mintak ngan somi jer....kesian kat somi nanti membebankan dia pulak
kerja aje lah kat rumah tu kalau somi izin
kalau somi tak izin bersabar dan bersyukurlah dengan apa yang ada dan somi bagi.

jadilah qana'ah



2 ulasan:

azam berkata...

:)....suami pun kenalah bantu juga...

sama² ringankan tulang

Fizah berkata...

Hi... Salam, saya ada menjual baju babies and kids, gift set for baby, yang comel2 dan dengan harga yang berpatutan... kalau berminat feel free to browse my blog (http://mummyslittlestars.blogspot.com/ ) or facebook page saya Mummy’s Little Stars (http://www.facebook.com/pages/Mummys-Little-Stars/280582848680896?ref=tn_tnmn)... ok, TQ and bye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...