SAHABAT ALAM MAYA

Isnin, 14 November 2011

Makan Ulat...


Assalamualaikum...

ari nih aku ngan kengkawan pejabat kuar lunch kat satu restoren nih....kira feveret we all la jugak...
restoren ni nk kata glemer la jugak kalau dlm bandar kuantan nih...
memang selalu gak lunch kat sini....before this memang xde masalah...
makanan pun kira best la jugak....

nk jadik citer, hari ni kami sume order nasi putih dan 3 jenis lauk...
yang jadik tragedi nyer hari nih, dlm salah satu mangkuk lauk yang baru sampai kat meja ktorg tuh ada ULAT!!!....

perrrgghhh.....nasib baik lum sempat makan....sempat panggil waitress kat situ suh tukar...
waitress tu pun terkejut bila ktorang tunjuk ulat tuh dalam mangkuk...cepat2 dia ambik dan g tukar...
aku intai2 gak waitress tu buat keje....takut dia g buang ulat tu je pastu bg semula lauk tu kat ktorg...
tpi sib baik tempat masak tu kita boleh nampak...dan aku nampak yang dia buang lauk tu dlm tong sampah...

banyak kali dia mintak maap kat ktorg....siap bos dia sekali datang mintak maaf...
ulat tu sebenarnya ulat dari sayur. tapi sepatutnya pihak yang menyediakan makanan tu patut alert ttg kebersihan. Make sure xde bendasing mcm tu dalam hidangan utk customer....
peerrrggghhh.....sib baik aku ngan kengkawan kira baik xmo kecoh2....

bos dia pun berkali2 mintak maap ngan kitaorg.....siap panggil chef yang masak tu
harap2 lepas nih pihak restoren tu take note and pantau betul2 bab kebersihan. geli beb...!!!

ulat tuh lebih kurang cenggini aaarr...

sumber gambar : google
(terkejut smpi x sempat snap gambar sebenar...tapi kes ktorang lebih kurang cenggini aarr...)

2 ulasan:

Ena Qalinsya berkata...

weh kedai mana tu wehh... bek btau aku, takut aku slalu pegi, sian aku huhuhu

::YUSLINA berkata...

restoren kat ECM tuh....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...