SAHABAT ALAM MAYA

Jumaat, 13 Januari 2012

MALU LAH KITA...


ASSALAMUALAIKUM...


Air mata aku gugur dengor ni.
Malulah kita kalau ada Al Quran tapi biar jer berdebu atas almari ataupun dalam laci
 kita bangga sebab fasih bahasa inggeris
 tapi malulah kita kalau nak buat satu ayat dalam bahasa arab pun kita tak mampu
Malulah kita kalau kita cuma baca Al Quran pada waktu kita sakit dan tidak berdaya
Malulah kita ....




3 ulasan:

Cik Sibuk berkata...

hmm..lagi boleh tambah..

malulah kita kalau baca buku cerita boleh pulak khusyuk berejam sampai takmo letak. tapi nak spend time 10 minit sehari baca quran pun tak boleh nak buat..

malulah kita kalau sanggup bersengkang mata baca textbook sebab takut dahnak exam, tapi tak boleh nak baca quran 10 minit sehari. Tak takut fail exam dekat akhirat?

btw dedua diatas tu kena mengena dengan saya..aduhhh..malu sangatttt.

bukan membuka pekung di-dada, tapi rasanya ramai kot orang yang macam ni jugak. so sama2 kita berusaha berubahhh okay..walaupun dahnak masuk 1/2 january, masih boleh buat jadi azam tahun baru ni..

thanks buat entry ni untuk mengingatkan saya :)

CaYe Cik iLa berkata...

pergghh...kne sebijik ats kple...insaf jap...

::YUSLINA berkata...

alhamdulillah....

sama2 kita saling mengingati....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...