SAHABAT ALAM MAYA

Selasa, 18 Disember 2012

Takziah Jujue atas kehilangan...


Salam...

Hari ni aku ngan teman pejabat sempat pergi melawat sahabat kami yang miscarriage kandungan keduanya yang dah berusia 3 bulan di hospital al farabi. Masa kami sampai tu takde lagi ahli keluarga yang menemani dia kat hospital.....hehehe sakan le berborak.

apa lagi, dalam sedih2 pun sempat bergelak ketawa lagi tu....xpelah, nak menghilangkan kesedihan kata orang. Tak lama lepas tu, kebetulan masa kami nak balik dia nak kena hantar ke bilik OT untuk "dicuci" jadi sempatlah kami temani dia dalam lift sebelum balik ke pejabat.
Untuk Jujue, jangan sedey2 ye. Lepas ni ada rezeki lagi. In sha Allah.

sedih pun senyum sokmo...ditambah pulak lawak oleh nomie tu.

 serius bercerita...

 time ni nak tolak g bilik OT....ni bukan sedey tapi malu...huhuhuhu

 nasib baik misi cepat datang...kalau tak confirm kami yang tolong tolak turun g bilik OT tu



buat Jujue...
Ujian itu memang pahit.
Tetapi setelah kita melaluinya, kemanisan pasti akan hadir.
Sebab itu orang-orang yang sabar akan gembira...
kerana janji Allah itu terzahir dengan kesabaran mereka...
Mudah-mudahan....setiap kehilangan itu diganti dengan seribu keredhaan....

In sha Allah.




3 ulasan:

luqman zakaria berkata...

sy doakan beliau sentiasa tabah dahn cepat2 sihat :)..amin.

Ibu Lala berkata...

mesti ada hikmah disebalik kejadiah.

Jujue Ahmad berkata...

terimaksih kawan2 semua krn kehadiran kalian buat jue lupa seketika kesakitan yg dialami.. Itulah mungkin bukan rezeki jue lagi tapi tulah dalam sakit dan sedih sempat lagi gelak, ada2 je cerita2 dari nomie, k.nini, k.yus.. Adoi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...